Bekijk onze app van de maand

Elke maand lichten we een app uit die je vindt in je tv-menu. Deze maand is dat er 1 die iedereen wel kent en gebruikt heeft: YouTube!

Video’s, video’s en nog eens video’s

Zeg je YouTube, dan zeg je natuurlijk video's! Variërend van muziek en vlogs tot tutorials en documentaires. Noem het maar op: op YouTube is overal wel iets over te vinden. Gebruikers kunnen zich abonneren op kanalen, video's delen en afspeellijsten maken. Dit is natuurlijk geen nieuwe informatie, dus we geven je nu graag wat feitjes die je waarschijnlijk nog níet wist over YouTube!

Datingsite

YouTube was oorspronkelijk een video-datingsite, genaamd ‘Tune In Hook Up’. Gebruikers konden video’s van zichzelf uploaden en op die manier in contact komen met anderen. Maar uiteindelijk besloten de oprichters toch een andere route te kiezen.

De 1e video

De 1e video op YouTube werd geüpload op 23 april 2005. Jawed Karim, mede-oprichter van YouTube, plaatste de video met de titel ‘Me at the Zoo’. De video duurt 19 seconden en is gefilmd in de dierentuin van San Diego. Meer dan 219 miljoen mensen hebben de video inmiddels bekeken.

Avril Lavigne en Baby Shark

Zangeres Avril Lavigne was de 1e artiest die 100 miljoen views wist te bereiken op YouTube. Dit was in 2008, toen ze haar single ‘Girlfriend’ uitbracht. Het populaire kinderliedje en bijbehorende clip ‘Baby Shark’ was de eerste videoclip die 10 miljard views behaalde in januari 2022. Het is nu, met ruim 14 miljard views, nog steeds de meest bekeken YouTube-video ooit!

Wil jij ook 1 van deze video’s bekijken? Of een tutorial om te leren breien, of je kookkunsten uit te breiden? Dat kan! Je vindt de app van YouTube in je tv-menu.

Je hoeft ‘m niet eerst te downloaden en kan dus direct lekker kijken!

Gerelateerde artikelen